Even voorstellen: ik ben Linda Sibbing en ik ga op dit blog schrijven over lekker en gezond eten in een sportief leven. Sporten en gezond eten zijn voor mij basisvoorwaarden om me goed te voelen. Waarom doe ik aan sport? Omdat sporten gelukkiger maakt! En na een flinke inspanning kan ik nog meer genieten van lekker eten.

Belangstelling voor sporten is mij door mijn ouders met de paplepel ingegoten. Wij woonden bij de Nieuwkoopse plassen en ik heb veel winters op schaatsen gestaan. Toen ik 7 was vonden mijn ouders het tijd worden dat ik lid werd van een sportclub en kochten zij een hockeystick voor mij. Na een korte onwennige periode waarin ik me afvroeg wat ik met die stick aan moest, ging ik al snel als een dolle achter het balletje aan. Ik had een missie: die bal moest dat doel in!

Hockey werd snel mijn passie maar ik kreeg op 10-jarige leeftijd ook interesse in klassiek ballet. Zo rond mijn veertiende kreeg ik met de balletwereld een haat-liefdeverhouding omdat ik ook van koken en lekker eten hield en de echte balletmeisjes aten niet zo veel….

Ballet werd ingeruild voor squash. Lekker explosief en intensief maar met één groot nadeel; het is binnen. En als dan net jouw voorgangers al hun zweet op de squashbaan hadden achtergelaten, had ik eigenlijk niet zo’n zin meer. In mijn studietijd in Amsterdam heb ik naast hockey ook veel aan aerobic gedaan. Weliswaar ook binnen maar op lekker beats een uurtje zweten gaf mij weer de energie om uren achter de boeken te kunnen kruipen. In die tijd werkte ik in de keuken van restaurants, waar ik veel basiskennis over koken heb opgedaan.

Inmiddels heb ik het hockeyveld verruild voor de tennisbaan. Daarnaast loop ik 2x per week hard en doe ik aan yoga. Ik ben gek op schaatsen, maar wel op natuurijs. Door mijn werk als fotograaf breng ik ook veel tijd achter de computer door. Ik moet elke dag even naar buiten. Als het droog is een uurtje fietsen, wandelen of een halfuurtje hardlopen. Even frisse lucht geeft me energie en maakt m’n hoofd lichter.

Een aantal jaren geleden kreeg ik last van prikkelbare darmen. Veel buikpijn maakte mij soms echt chagrijnig. Ik heb allerlei diëten en voedseladviezen gevolgd. Geen melk, geen koffie, geen gluten, maar niks hielp. Afgelopen jaar heb ik mijn suikerinname heel erg gereduceerd en ik ben ervan overtuigd dat ik daardoor veel minder last heb van mijn darmen. Ik ben weliswaar van mijn suikerverslaving af, maar hou gewoon echt heel erg van zoet. Ik maak nog steeds toetjes en taarten maar zoet met ahornsiroop of kokosbloesemsuiker en fruitsuikers.

Alle hypes over voeding heb ik met veel belangstelling gevolgd. Wat mij duidelijk is geworden, is dat er zo ontzettend veel verschillende opvattingen bestaan over wat ‘gezond’ is, dat daar nog heel veel onduidelijkheid over bestaat. Ik geloof dat ieder lichaam andere behoeftes heeft. De één floreert bij rauw voedsel maar de ander kan dat helemaal niet goed verteren. Belangrijk is dat je erachter komt wat jouw lichaam het beste bevalt. Ik kan bijvoorbeeld echt niet zonder koolhydraten als ik veel sport. In mijn recepten geef ik vaak varianten aan. Bijvoorbeeld met en zonder gluten en/of koolhydraten.

Op dit blog geef ik je recepten die passen in een sportief leven. Gevarieerd en zo puur mogelijk zonder toevoegingen, weinig vlees en veel groente en eenvoudig te bereiden. Maar vooral: lekker! Als je regelmatig sport, kun je meer eten dan als je de hele dag op je kont zit. Regelmatig bewegen (liefst buiten!), lekker gezond eten, luisteren naar je lijf en doen waar jij je goed bij voelt. Mijn motto is: vier het leven en geniet!

× Stuur ons een WhatsApp