Kan het? Moeder, vrouw, manager, vriendin, trainer/coach, teamgenoot en bovenal jezelf zijn?
Yvette Ruts is alles tegelijk en bruist nog steeds van de energie. Ze staat precies waar Spark Sport ook voor staat: fit leven, ook ná die veertig. 

“Heb jij 3 kinderen van 8, 9 en 10 jaar, Yvette? Goh, dat lijkt me pittig, ook in combinatie met je werk!” Dat krijg ik vaak te horen op de vraag of ik kinderen heb. Haha, en dat is nog maar een deel van mij. Ik heb ook een leuke man en vriendinnen waaraan ik graag tijd besteed, ik ben hockeytrainer/coach van meisjes D1 en hockey zelf bij Spandersbosch Dames A én deze zomer ook voor het Nederlands hockeyteam 40 tot en met 45 jaar, en ik ben vooral ook mezelf.

Hoe dan?

Ik draai op energie, op volle energie. Natuurlijk heeft iedereen energie nodig. Maar bij mij is energie wel echt mijn “middle name”. Ik geef en ontvang het heel graag. Als klein kind had ik al superveel energie. En nu ik ouder ben, ben ik me heel bewust van het belang van energie voor mij. Als mijn batterij vol is, kan ik de hele wereld aan. Is mijn batterij onvoldoende opgeladen, dan roept mijn lijf me tot de orde. Ik word “kriegelig”. Dat sein herken ik inmiddels zo goed en dat betekent: AAN DE BAK. Benen omhoog, meer slapen? Nope. Eerst sporten!

Ik merk dat die volgorde – eerst sporten, dan pas relaxen – anders is dan die bij mijn omgeving. Maar ik luier zoveel lekkerder en slaap zoveel beter als ik eerst gesport heb. Ik voel me goed, gezond en lekker in mijn vel na het sporten. En tijdens het sporten krijg ik ook de beste ideeën en relativeer ik makkelijk, zoals bij issues op mijn werk. Erg fijn dus.

Sportdates

Natuurlijk gaat dit opladen niet zonder slag of stoot. Als ik kapot ben, wil ik ook neerploffen op de bank. Dat kan en doe ik ook wel eens, maar uiteindelijk helpt dit mij toch niet verder. En dat weet ik. Discipline, sportvriendinnen en het spelen van de teamsport hockey helpen mij om eerst te gaan sporten. Als ik mentaal niet sterk ben, ga ik overdag op zoek naar een vriendin die in de avond met me mee wil sporten. En als de sportdate dan staat, zeg ik ‘m niet meer af. Hockey helpt ook. Iedereen komt opdagen. Dus ik ook. Zomaar afhaken is geen optie.

Omdat mijn dagen altijd vol zijn en ik ook graag zoveel mogelijk bij mijn gezin wil zijn, sport ik zo efficiënt en effectief mogelijk. Denk aan een duurloop in combinatie met een interval loop, core- en krachtoefeningen. Of hockey in combinatie met interval en core. Omdat mijn onderrug niet supersterk is, train ik niet alleen duur en interval lopen, maar juist ook core en kracht. Ik moet het even afkloppen, maar na mijn eerste hernia heb ik hierdoor geen rugklachten meer gehad.

Leeftijd…Yvette Ruts

Ja, ook mijn lijf wordt ouder. Helaas pindakaas. Ik maak er af en toe grap over, als een blije 18-jarige. Waarom? Haha, omdat ik me nog steeds 18 voel. Hoezo? Het zal wel met die opgeladen batterij te maken hebben 😉.

Tot slot wil graag Spark Sport bedanken, niet alleen omdat zij mij sponsoren tijdens het EK Hockey 40+ maar bovenal omdat zij mensen helpen, stimuleren en faciliteren om fit het leven door te gaan. 👍🏻💪🏻

Cheers en groet,
Yvette Ruts-Wolters

× Stuur ons een WhatsApp