Bij Spark werd een nieuwe clinic geïntroduceerd: ‘Bewust hardlopen’, met de focus op houding en ademhaling.

Dat leek mij wel wat! Ik had de laatste jaren bij het hardlopen last van wisselende blessures, waardoor de lol er een beetje af was.

In het park leerden we onder leiding van Spark coach Mark verschillende houdingen en technieken. Zoals knieën hoger optrekken, ontspannen lopen met een glimlach op je gezicht en naar voren kijken in plaats van naar de grond. Hij liet ons ook ervaren hoe het voelde als je juist het tegenovergestelde deed. Dat was een eyeopener!

In het begin was het best lastig om alles te combineren, maar door de rustige opbouw, ging het mij na 6 weken best goed af en was ik nog steeds blessurevrij. Wat ik tijdens de clinic ook heb geleerd is om vooral niet te snel te willen lopen, waardoor ik het veel langer vol hou.

Inmiddels, 3 maanden later, ben ik nog steeds blessurevrij en loop ik weer met veel plezier 10 km.

Femke

× Stuur ons een WhatsApp