Door Mickey:

Mijn wekker gaat doordeweeks om 6.30 uur (of om 6 uur wanneer ik jullie de 6.45 sessie geef;)). Eigenlijk ook in het weekend of ik ben al wakker. Ik stap direct onder de douche (eerst even warm en daarna koud). Dan doe ik eigenlijk altijd mijn sportkleding aan (omdat ik of training ga geven of zelf ga trainen). Ik neem een groot glas lauw water (bleh dat drink ik echt met tegenzin op), dan neem ik mijn schildklier medicijn en neem een kop brandnetelthee (sinds kort mijn nieuwe gewoonte) zodat ik daarna mijn eerste kop koffie mag;). Dat eerste kopje koffie is echt een heerlijk moment.

Dan start mijn ochtend…..In mijn ochtend zitten vaak verschillen aspecten betreft planning. Ik geef jullie trainingen (online en park) op verschillende dagen en tijden, kinderen hebben lesuitval oid, soms dramatisch weer waardoor moeders het fietsenrek maar op de auto zet ;). Verder wil ik graag rustig ontbijten met in ieder geval 1 kind wat dan klaar is. Vaak nog even overhoren of luisteren naar een ochtendhumeurtje, en ik zorg ervoor dat er een gezonde lunch in de rugzak beland. Mijn eigen fysieke fitheid wil ik ook in de ochtenden aan bod laten komen en dan is er ook gewoon werk te doen. Tja hoe bouw je dan consistentie in?
Ik maak het klein en praktisch. Mijn consistentie zit in een weekplanning voor in ieder geval mijn eigen fysieke doelstellingen, die kan ik namelijk goed plannen. Ik maak hiervoor op zondagavond een weekplanning. Daarbij helpt het mij wanneer ik het opschrijf:

Bijvoorbeeld overall wat ik zeker wil halen: Om de dag min 7 km wandelen, 1x per week 2 km zwemmen, 3x per week krachttraining, 2x per week hardlopen. 

Dus bijvoorbeeld sportplan week van 8 April 2024:

  • Maandag: zwemmen/ hardlopen/  3x buikspiersets
  • Dinsdag: wandelen / 3x buikspiersets
  • Woensdag: kracht (45 min tabata )
  • Donderdag: hardlopen/ 3x buikspiersets
  • Vrijdag: kracht (45 min tabata )
  • Zaterdag: wandelen/ 3x buikspiersets
  • Zondag: rust* (of za/zo andersom)

Ik vink dit ook per dag af, dat voelt het heerlijk, haha, niemand die dit ziet maar toch voelt het goed.
En is het een keer een week niet helemaal gelukt……..dan start ik weer een nieuwe frisse consistente week. Wat het me brengt? Veel rust en veel energie!

 

Bekijk hieronder het filmpje van Simon Sinek waarom continuïteit zo belangrijk is:

 

 

 

× Stuur ons een WhatsApp