Leeftijd is meer dan alleen een getal, zeker als we praten over welzijn. Na je 40ste is beweging één van je grootste bondgenoten in de strijd tegen leeftijd gerelateerde ziektes. Het is nooit te laat om je trainingen (voornamelijk kracht) te plannen. Hoe eerder je begint, hoe gezonder en levendiger je zult zijn in je pensioenjaren.

Misschien jaag je niet de gevormde spiermassa uit je 20ste na, maar sterk en actief zijn in je 40e levensjaren en daarna is een belangrijke sleutel om ziektes af te weren en veroudering af te remmen. Zie (kracht)training als een investering in je toekomst. Een gezonde en actieve levensstijl kan leiden tot een mindere afhankelijkheid later in het leven, vermindert gezondheidskosten en vermindert het risico op chronische ziekten die veroorzaakt worden door een inactieve levensstijl.

De toekomst hangt af van de acties die je vandaag onderneemt, dus het is belangrijk om tijd te nemen voor (kracht)training.
Begrijp wat er werkelijk gaande is in je lichaam wanneer je de 40 bereikt, en maak het actieplan om dat proces af te remmen.

De waarheid over mensen in de 40
Of je nu een oude fitness-pro bent, een weekend hardloper, of eindelijk eens van de bank afkomt na 10 jaar, na je 40ste reageert het lichaam anders op beweging. Herstellen gaat niet meer zo makkelijk, bewegingen gaan langzamer, en energie is moeilijker te krijgen.

Misschien heb je wel eens, tegelijkertijd met de pijn van de training, gehoord “doe het rustig aan, je bent geen kind meer”. Zelfs als je een regelmatig actieve levensstijl had in je volwassen leven, zijn deze verandering erg duidelijk. Dus, wat moet je doen?
Het nieuwe decennia ingaan voelt misschien alsof het tij keert, maar 40 zijn is een hele andere golf.

 

Bron: www.fitforforty.nl

× Stuur ons een WhatsApp