Aan het begin van de vakantie doe ik mijn oefeningen nog braaf op de steiger naast onze boot. Een voornemen wat ik altijd heb, mijn tabata oefeningen wél blijven doen in die lange vakantie. Interessant hoe dat dan werkt. Waarom wil ik dit persé en waarom lukt het dan toch niet altijd?

Het is ook een soort geven en nemen, loslaten, oppakken en dan weer laten vieren ofzo. Is het mijn discipline, mijn drive, mijn overtuiging, ultiem verlangen? De zoektocht hoe dit te doen kost energie, het ritueel eenmaal gevonden geeft rust en een goed gevoel. Dus wat ik steeds weer ervaar, stick to the plan! Gewoon die tabata’s blijven doen!

Ik kan helemaal opgaan in mooie diepe gesprekken over het leven. Ik neem jullie mee in een – voor mij – inspirerend gesprek met een kennis die we tegenkwamen. Zittend in de zon met een glas rosé waren we aan het filosoferen over het bizarre leven, gezondheid, zittend leven, bewegen, gezond eten en fit zijn. Het onderwerp sport en bewegen en oefeningen kwam naar voren. Het eerste wat ik hoorde was:

”ja maar jij doet het gewoon omdat je het leuk vindt, dat is echt heel anders en veel makkelijker!”.

Ik viel bijna van mijn terrasstoel af;) Ik keek mijn gesprekspartner lang aan en moest toen lachen maar ik was eigenlijk ook verbaasd….
Mijn reactie: “Serieus? Denk jij nou echt dat ik deze super taaie, saaie sessies steeds voor mijn lol doe?

No way!

Ik doe het wel omdat ik weet wat het met mij doet. Ik weet (en voel) dat ik dit toch echt moet doen om sterk te blijven, energie te behouden, pijnloos te kunnen doen wat ik leuk vind (zoals foiling waarbij het op je 45 ste echt wel nodig is dat je die kracht blijft houden).

Maar nee, ik doe de oefeningen niet omdat ik het leuk vind ;-). Ik heb alleen wel een grondige overtuiging waarom ik dit doe en moet doen. Op de website staan nog 2 aanvullende artikelen. Eén over de rol van beweging terwijl we ouder worden en de andere over de hormonale veranderingen zowel voor mannen als vrouwen na je 40e.

Neem rustig de tijd om dit te lezen, wellicht helpt het jou in je motivatie om te komen of te blijven trainen. Voor vragen of advies kan je altijd een bericht sturen. Fitte Groet, Mickey

× Stuur ons een WhatsApp