Frequently Asked Questions

Staat je vraag niet bij deze FAQ’s, neem dan contact met ons op via de mail of App ons even.

Waar vind de training plaats? Waar verzamelen we?

De trainingen vindt plaats in het Griftpark (Utrecht) en online via livestream. Voor de trainingen in het park is de ingang aan de van Swindenstraat het dichtst bij het verzamelpunt. Zodra je het hek door bent, is het aan je linkerhand. We verzamelen waar de Spark-bakfiets staat. De coach is 10 minuten voor de aanvang van de training aanwezig en wacht je op.

Hoe maak ik een account aan? Hoe registreer ik mij bij Spark?

Er zijn verschillende manieren waarop je je kunt registreren bij Spark. Je kunt op onderstaande knop klikken of via inloggen rechtsbovenin op de site. Na het invullen van de benodigde gegevens en het klikken op de confirmatielink in je e-mail, is je account bij Spark Sport gereed. Doe mee

Op welke manieren kan ik betalen?

Als je geregistreerd en ingelogt bent, kun je je credits of een abonnement kopen. De credits staan op jouw account en het systeem houdt het aantal gebruikte credits bij. De betaling gaat via iDeal. Kies je voor een abonnement, dan loopt de betaling via automatische incasso. De tarieven voor de credits en abonnementen vind je hier

Kan ik eerst een proeftraining volgen alvorens ik een rittenkaart koop of een abonnement aanschaf?
Tuurlijk en heel graag zelfs! Bij Spark willen we graag dat deze manier van bewegen bij je past. Wil je meedoen met een proefles? Stuur een mail naar info@sparksport.nl of stuur een WhatsApp bericht op 06 – 18 91 90 31.
Hoe vaak kan ik trainen?

Afhankelijk van het abonnement dat je kiest, kan je 1,2,3 of 4x in de week trainen.

Kan ik mijn abonnement of credits overdragen?
De abonnementen en credits zijn persoonlijk en niet overdraagbaar.
Tot wanneer kan ik me inschrijven voor een training?

Je kunt je tot vlak voor de start van de training inschrijven. Maar plan vooral je sportmomenten vooruit. Sommige trainingen zitten snel vol. Als de training al is begonnen, kun je je niet meer afmelden. In zoverre, de credit die je hebt gebruikt om je in te schrijven, kunnen wij dan helaas niet meer restitueren. Mocht je dus verhinderd zijn, schrijf je dan tijdig uit zodat de gebruikte credit automatisch weer beschikbaar komt zodat je op een ander moment kan trainen.

Ik heb me voor een training ingeschreven maar kan toch niet komen.
Als de training al is begonnen, kun je je niet meer afmelden. In zoverre, de credit die je hebt gebruikt om je in te schrijven, kunnen wij dan helaas niet meer restitueren. Mocht je dus verhinderd zijn, schrijf je dan tijdig uit zodat de gebruikte credit automatisch weer beschikbaar komt.
Ik ben niet fit, kan ik zomaar meedoen?

Natuurlijk kun je meedoen! Juist als je niet fit bent is het hartstikke goed dat je weer wilt gaan bewegen! Voordat je start bij Spark maken we altijd even kennis en bepalen we samen bij welke training je instapt. Verder zijn alle oefeningen n diverse gradaties uit te voeren, zodat iedereen mee kan doen. Zo werkt iedereen aan zijn eigen uitdaging. De Spark-coach let goed op of je de oefeningen op de juiste wijze uitvoert en controleert  jouw houding.

Hoe lang van te voren kan ik me aanmelden voor een training? En afmelden?

Je kunt je tot vlak voor de start van de training inschrijven (tenzij die vol is). De coach weet dan hoeveel mensen aan de training gaan deelnemen deelnemen en hij de grootte van de groep kan bewaken (maximaal 12 deelnemers). Als de training al is begonnen, kun je je niet meer afmelden. In zoverre, de credit die je hebt gebruikt om je in te schrijven, kunnen wij dan helaas niet meer restitueren. Mocht je dus verhinderd zijn, schrijf je dan tijdig uit zodat de gebruikte credit automatisch weer beschikbaar komt.

Gaan de trainingen door bij slecht weer?
De trainingen gaan (bijna) altijd door! Ook in de regen of met harde wind trainen we buiten. Bij onweer letten we natuurlijk wel op. Mocht de training niet doorgaan, dan wordt je hiervan op de hoogte gebracht via de App en een bushbericht van het registratiesysteem.
Wat voor oefeningen doen we tijdens de trainingen?

Bij Spark Sport werken we aan kracht, coördinatie, lenigheid en balans. Voor veel krachtoefeningen gebruik je je eigen lichaamsgewicht (zoals squats, plank en buikspanning), maar je kan ook extra gewicht toevoegen zoals een 1,2,3 of zelfs 5 kilo bal. Bij de cardio-oefeningen ligt de focus op het verhogen van de hartslag. Dat kan met oefeningen op 1 plek (zoals kniehef, jump squats, sprints e.d.) maar ook door hardlopen. Verder werken we aan je lenigheid en coördinatie.

Wat moet ik meenemen voor een training?
Goede sportschoenen en lekker zittende sportkleding. Houd er rekening mee dat kleding vies kan worden omdat onze trainingen plaats vinden in de natuur. Veel oefeningen doen we wel op een matje.
Waar laat ik mijn spullen?
Je kunt je telefoon, sleutels etc. kwijt in de bakfiets. We adviseren je om zo weinig mogelijk mee te nemen.
Wat is verstandig om te eten voor en na de training?

Probeer voor de training iets lichts te eten. Je wilt niet met trek aan je training beginnen maar met een volle maag sporten is ook niet fijn. De regel is hoe korter voor de training, hoe lichter de maaltijd. Soep, salade of een paar boterhammen zijn bijvoorbeeld geschikt. Na de training kun je dan nog wat kleins nemen, bijvoorbeeld yoghurt/ kwark met fruit. In mijn blog over sporten en eten vind je ook veel tips! Naar het blog

Hoe groot is de kans op blessures?
Bij sport is er altijd een kans op blessures. Onze trainingen zijn zorgvuldig opgebouwd, om blessureleed zo veel mogelijk te voorkomen. Wij staan voor kwaliteit dus we letten goed op de juiste uitvoering van de oefeningen. Daarnaast houden we rekening met je fysieke gesteldheid. Na verloop van tijd zul je steeds sterker worden, en ben je juist beter bestand tegen blessures. Zelf kun je ook de kans op blessures verkleinen. Belangrijk daarbij is dat je goed meedoet met de warming-up en de cooling-down. Als je tijdens de training het gevoel hebt dat er iets mis is, laat dit direct aan de coach weten.
Zijn de trainingen op alle dagen van het jaar?
De trainingen zijn op alle dagen van het jaar behalve op Nationale feestdagen.
Het is buiten, het is vrolijk en gezellig, maar toch ben je lekker hard aan het trainen.

Trainingen

Spark Sport heeft verschillende groepstrainingen. Effectieve trainingen voor je hele lichaam, maar elk met een andere intensiteit. Bij alle trainingen staat kracht centraal maar worden de accenten anders gelegd. Meer op core of conditie. De coach zorgt ervoor dat de oefeningen voor jou de juiste uitdaging hebben en bijdragen aan jouw (sport)doel. Of je nu ervaren bent of net start.

 

Core | stabiliteit & kracht
In deze training werk je aan je kracht, stabiliteit, coördinatie en balans. Een effectieve krachttraining voor je hele lichaam. Lees meer >>

 

Interval | kracht & conditie
In deze training werk je aan cardio en kracht. Het is een effectieve training voor je hele lichaam waar krachtoefeningen afgewisseld worden met cardio oefeningen zoals rennen of andere oefeningen waarbij je hartslag omhoog schiet. Lees meer >>

 

Tabata / Core tabata | korte, krachtige training
In de tabata training train je in 30 minuten je hele lichaam. De serie uitdagende oefeningen waarbij kracht en cardio wordt afgewisseld. Bij de Core tabata ligt de focus volledig op je Core en doen we geen jumps of hoge intensiteit oefeningen.Lees meer >>

 

Vitaliteit | kracht & flexibiliteit
In vitaliteit training werk je aan je kracht, balans, coördinatie en flexibiliteit. Het tempo ligt wat lager dan bij de andere trainingen waardoor het heel geschikt is voor mensen die lang niet gesport hebben, vanuit een blessure komen of die merken dat hun lichaam ouder wordt. Het is een effectieve training voor je hele lichaam waarbij we rekening houden met jouw lichamelijke uitdagingen.

 

65+ | kracht, balans & flexibiliteit
De 65+ trainingen zijn gericht op kracht, balans, coördinatie en flexibiliteit. Een effectieve training voor het ouder wordende lichaam Lees meer >>

 

Effectief kwartiertje
Een effectieve en efficiënte training met alleen eigen lichaamsgewicht, geschikt voor alle niveaus. Een kwartier gericht op buik, benen & billen en borst & rug. Een ideale training om het sporten weer op te starten of als aanvulling op je andere sporten.

× Stuur ons een WhatsApp