Door Gonny

Ik woon net buiten Utrecht, daar waar het landelijke begint. Het lijkt wel of de wisseling van seizoenen zich hier eerder aankondigt. Zo ook de herfst. In de vroege ochtend kleurt het landschap anders, grondmist trekt omhoog. Een verstild beeld oproepend, vol met de belofte van naderende kou en natheid.

Ik hou van de herfst. Niet per se van de regen, striemend op mijn gezicht als ik mijn ritje naar de stad maar. Maar toch weerhoudt het me niet, niet om met de honden te wandelen, niet om dat fietsritje te maken en dus ook niet om te gaan sporten.

Proefondervindelijk ben ik er reeds achter gekomen dat ik het heel irritant vind als mijn bovenlichaam nat en koud wordt tijdens de les. Na flink wat winkels te hebben doorgespit heb ik een regenjasje gevonden met afritsbare mouwen. Denk aan de survivalbroeken die kortstondig semi hip werden in de jaren ’90 en nu nog steeds in elke Bever hangen. Een beetje nerdy vindt het modemeisje in mij maar hoe fijn vindt de praktische boerendochter. Als het gaat om comfort gaat moet ik concessies doen. Bij de eerste regendruppels grits ik het jasje mee en ga naar de les. Regendruppels komen en gaan en ik pel mezelf af. Jasje uit, shirt met lange mouwen uit, jasje zonder mouwen weer aan over shirtje met korte mouwen. Ok, het is een verkleedpartij die eerste keer maar ik ben simpelweg aan het uitzoeken wat het lekkerste sport in het moment. En daar is het mij natuurlijk precies om te doen. Want bij de afweging thuisblijven of de weergoden trotseren; wint het buiten zijn en samen sporten toch echt. Dus ik kan maar beter uitvogelen wat ik nodig heb. Goed voor jezelf zorgen is dit jaar mijn voornemen.

Ik maak een mentale aantekening al fietsend in het zonnetje terug naar huis; bovenlijf droog: check, geen moeite met nat hoofd, armen, benen en billen: check. Volgende keer een droge broek mee voor erna: check. Want na dertig minuten fietsen met natte billen en benen kwam ik ondanks dat zonnetje toch wel erg koud thuis. Misschien toch een broekje met afritsbare pijpen aanschaffen, lekker praktisch 🙂

× Stuur ons een WhatsApp