Ik zet de wekker net wat vroeger dan die van jongste. Ze hoeft pas om 08:30 in te loggen voor het thuisschool programma. Terwijl ik aan mijn tweede koffie zit komt ze slaperig uit bed. ‘Ga je sporten mam?’

Nog maar een paar weken geleden was het haasten om op tijd in het park te zijn. Nu is het het tegenovergestelde. Ik loop rustig naar buiten met mijn mat onder mijn arm. Telefoon en speaker mee. Ik ga naar dat deel van de tuin waar de honden niet komen. De eerste les deed ik op ons terras waar Jut en Jul steeds heel gezellig op mijn mat gingen zitten. Jut en Jul zijn zo groot als jonge kalfjes dus je begrijpt verre van handig.

Wanneer ik mij installeer, inlog bij de online training, groet ik deze keer coach Bastiaan.
Ik ken hem nog niet, hij valt in voor Irene. Eén voor één melden mijn groepsgenoten zich. Terwijl de vogels in de bomen de lente voelen en al kwetterend hun nestjes bouwen, starten wij met de warming up. De eerste tabata is direct een killer. Van een statische squat gaan we zonder pauze direct door naar 10 seconden ‘High Plank’. Die plank is niet het probleem, maar bij squat nummer 4 willen mijn bovenbenen echt niet meer.

‘Ik zou kunnen smokkelen’, komt een seconde bij me op. ‘Gewoon even uit beeld’. Op dit soort momenten mis ik de groep, onbewust motiveer je elkaar blijkbaar toch als je samen aan het trainen bent. Ik besluit natuurlijk gewoon nog een keer diep uit te ademen en dan klinken de verlossende woorden: High Plank. Hoe ik die laatste squats door kom weet ik niet, maar het lukt. Alles wat daarna komt is een eitje.  Nou ja, de laatste tabata bestaat uit High Knees en Jumping Jacks. Waarbij Bastiaan bij die laatste steeds het commentaar geeft: ‘sneller, ik kan jullie nog steeds zien!’ Ik foeter, blij dat de mute-knop aanstaat. Ondertussen zitten Jut en Jul op een paar meter afstand naar me te kijken. Braaf wachtend tot ze eten krijgen.

Ik ben dankbaar dat we allemaal gezond genoeg zijn en op deze manier kunnen sporten. De een op haar zolderkamer, de ander op de stoep en ik in mijn tuin. Het is goed voor mijn lijf en hoofd. Wij gaan hier thuis de derde week van quarantaine in en nemen dit serieus. Hoe relaxt wij het ook met elkaar hebben, online drie keer in de week andere gezichten zien is een welkome afwisseling.

Maar ik mis mijn groepsgenoten live! Dus voor iedereen inclusief mezelf; nog even volhouden. Stay safe, stay healthy!

Gonny

 

 

× Stuur ons een WhatsApp