Hoe vaak heb jij al tegen jezelf gezegd dat je het sporten weer gaat oppakken? Je wacht tot het begin van de nieuwe week, na de vakantie of het moment dat je weer motivatie hebt.

Maar heb je wel nieuwe motivatie nodig om weer te beginnen met sporten? Motivatie komt en gaat. Discipline is wat ervoor zorgt dat je je goede voornemen vol blijft houden.

Je herkent de volgende situatie misschien wel: je stelt het doel om na de vakantie 2 keer per week te sporten, gezonder te eten en misschien ook nog wel te starten met mediteren. De eerste week ben je enorm gedreven, maar daarna word je weer geleefd; je hebt het druk, je stress is hoger en er wordt weer van alles van je verwacht. Je motivatie om te sporten is weer verdwenen. Waar moet je de tijd nog vandaag halen?

Begin daarom klein.

Start bijvoorbeeld met een buikspierkwartier, thuis online. Live of een opname, maar plan het wel in. Een kwartier is echt zo voorbij!
Op de dagen dat je motivatie wat hoger is, kan je een training van een half uur doen.

Een training (vroeg) in de ochtend geeft je dag echt een kickstart. Het geeft je energie en focus voor de rest van de dag. Ook is het fijn dat wat er ook gebeurt die dag, dit heb je al gedaan en je hoeft er de rest van de dag niet meer over na te denken.

De sleutel is om dagelijks op een bewuste manier nieuwe gewoontes te creëren, zodat je deze makkelijker vol kunt houden. Je dag starten met een korte training is een goed begin.

En de coaches van Spark Sport helpen je daarbij. Wanneer start jij?

× Stuur ons een WhatsApp