Het is al lastig genoeg om alle ballen in de lucht te houden. En dan moet je (van jezelf) ook nog zorgen dan je minimaal 2, maar het liefst 3 keer, per week gaat sporten.

Hoe doe je dat? Maak reële plannen
Maak voor jezelf een haalbaar plan. Zet het in de (gezamenlijke) agenda zodat je gezin en/of werk er ook rekening mee kan houden.

Je kent je zelf het beste. Wees ook eerlijk naar jezelf. Plan het sporten alleen in wanneer het moment ook goed past in je verdere planning. Stress krijgen van je extra sportles, dat is echt zonde van je energie en resulteert op lange termijn ook niet!
Ja ja klinkt makkelijk hè, maar wat bedoel ik nou?

Nou kijk, vroeger toen ik een jaar of 16 was, ging ik altijd vóór school met mijn vader hardlopen. Ik weet nog hoe dat voelde en ik zou het zo weer willen doen. Toen ik nog geen kinderen had, was ik ook altijd een ochtend sporter. Heerlijk niemand om me heen en ik begon de dag megafris en fit.

Lijkt het me super om dit weer te gaan doen? Ja!
Is het haalbaar en reëel? Nee en dan ook echt volmondig NEE!

Ook ik heb het ochtend sporten heel vaak (weer) geprobeerd. Maar nee hoor, dat heeft nog niets opgeleverd. Waarom niet? Omdat ik het uiteindelijk niet doe, het is namelijk niet reëel in de huidige fase van mijn leven.

Ik geniet op dit moment enorm van mijn 10 en 7-jarige kindjes. Die komen dan ’s ochtends met hun nog niet wakkere koppies en warme lijfjes voor je staan of vragen of ze nog even bij je mogen liggen. Tja hoe fijn is dat! Kortom mijn tijd komt wel weer. Over een paar jaar willen ze toch niet meer bij me liggen. Dan kan ik weer om 6.00 uur AM lekker m’n loopschoentjes pakken en een rondje rennen.

Dus…. kort samengevat:
Maak een reëele planning, bijvoorbeeld voor een maand. Prik je vaste Spark-/ Sportmomenten. Schrijf je in voor de verschillende trainingen, zet het direct in je agenda én in de gezinsplanning (en regel desnoods een oppas!).

Op deze manier staat het vast waardoor je makkelijker je (eigen) afspraken nakomt.
Probeer het uit en ik ben benieuwd naar je ervaring!

Sportieve groet,
Mickey

 

 

 

× Stuur ons een WhatsApp