Laatste poging

Sinds mijn bevalling begin 2014 lukte het sporten niet meer. Telkens werd ik teruggefloten door een geïrriteerde schouder, stijve nek of pijnlijke rug. Najaar 2018 besloot ik het nog één keer te proberen, met een personal coach. Liever niet een in een sportschool, maar buiten. Ik kwam uit bij Spark Sport. Het uitgebreide intakegesprek met Mickey gaf me vertrouwen in een aanpak passend bij mijn lijf. Mickey gelooft in de lange termijn en samen zochten wat uit wat voor mij werkt en wat niet. Heel langzaam gingen we aan de slag, ik werd blij van de persoonlijke berichtjes per app om me aan te moedigen en te complimenteren.

Vertrouwen in Mickey
Desondanks haperde mijn lijf opnieuw. Mickey raadde me aan naar osteopaat Herman ten Cate te gaan. We lasten een pauze in. Ik moest 2,5 maand wachten, maar ik vertrouwde op Mickey’s advies om dat geduld te bewaren. Half januari 2019 kon ik terecht. Mijn bevalling bleek de boosdoener. Mijn blessure bleek een verstrikking van mijn nier. Mijn hele linkerkant van borstbeen tot en met mijn grote teen zat vast. Na de eerste sessie al mocht ik weer gaan sporten. Heel voorzichtig stapte ik in bij Vitaliteit. Ik kon niet rennen, maar wandelen. Mijn uithoudingsvermogen was nihil. Maar ik trof gelijkgestemden en vond een prima groep om samen fitter te worden. Na vier sessies bij Herman, was ik in juni hersteld. En veranderde ik mijn abonnement in twee keer per week trainen.

Vertrouwen in mezelf
Ook was ik inmiddels fit genoeg om over te stappen naar een Core-training.  En gelukkig biedt Spark Sport die ook ’s ochtends en in het weekend aan. En de vooruitgang gaat maar door, zo bleek vorige week. Ik dacht me aangemeld te hebben voor een Core-training, maar het bleek een hardlooptraining.  Ik besloot te blijven en er het beste van te maken. En Rafaël gaf aan dat hij op me zou letten en de training voor mij zou aanpassen.

Zo vroeg hij ons zessen 3 keer dezelfde afstand te lopen, na elke ronde 10 seconden sneller. Dat lukte me en dat voelde superlekker. Na zo’n rondje had ik geen probleem 30 seconden een plank te doen en zelfs 50 keer touwtje springen hield ik vol.

Vooruitgang

De bewuste manier van trainen van Mickey en haar team, de interesse in mij persoonlijk en het opvolgen van haar adviezen, bijvoorbeeld om naar de osteopaat te gaan, hebben ertoe geleid dat ik zonder risico en met voldoening mijn grenzen kan verleggen en vooruitga in kracht en in conditie.

In januari ga ik weer bij Herman langs, niet omdat ik klachten heb, maar gewoon als een soort onderhoudsbeurt.


Sacha Simons

 

× Stuur ons een WhatsApp