De 5AM club, the Miracle Morning en vele andere influencers prijzen een ochtendroutine aan. Fitter, meer energie, beter slapen, rust in je hoofd en zelfs rijk worden. Tal van voorbeelden worden gegeven van bekende mensen, succesvolle ondernemers; en er is één grote gemene deler…een ochtendroutine!

Elke methode heeft zijn eigen focus maar er zit wel een gemene deler in. Lees hieronder 5 tips die jou kunnen helpen om energiek je dag te starten.

1) Je begint de dag wat eerder dan de rest

Dat betekent de wekker dus wat vroeger, liefst een half uur tot een uur (afhankelijk wat je allemaal in je routine wilt stoppen 😉) maar begin eerst eens met een kwartier en bouw het zo langzaam op. Geef jezelf de tijd om eraan te wennen en je deze nieuwe gewoonte eigen te maken. Wij zijn er inmiddels van overtuigd dat het heel fijn is om je dag vroeg te starten.

2) Maak je lichaam wakker

Na een nacht in bed is het heel fijn om je lichaam aan te zetten. Dat hoeft echt niet met een sportsessie van een uur. Denk aan een paar stretch oefeningen zijn, of bijvoorbeeld de kwartiertjes of vroege vogel tabata bij Spark Sport. Fijn dat je zelf niet hoeft na te denken wat je moet doen, je wordt er door een coach heen geleid.

3) Doe een korte meditatie of mindfulnessoefening

Om je ook mentaal voor te bereiden op de dag is een korte meditatie of mindfulnessoefening fijn. Laat je via een meditatie app begeleiden (bijvoorbeeld Meditation Moments) of wellicht heb je een eigen oefening die voor jou werkt.

4) Schrijf je intentie(s) voor de dag op

Er zijn duizend dingen die je aandacht vragen op een dag. Je bent blij als je ‘s avonds weer wat van je to-do list kunt afstrepen, maar vaak is het omgekeerde het geval en is er alleen maar meer bij gekomen. Heb je dan eigenlijk wel gedaan wat jíj wilde doen?

Begin de dag met het opschrijven van een intentie en ook je top 3 to do’s. Gewoon in een schriftje. Je kan daar ook al je andere – simpele – to do’s opschrijven zoals document X lezen of Y bellen/ Appen. Dat geeft vaak ook rust in je hoofd omdat je het hebt opgeschreven en je het niet meer hoeft te onthouden.

5) Eet een voedzaam ontbijt
Er wordt veel geschreven over (gezonde) voeding, en vaak ook tegenstrijdige adviezen zoals bijvoorbeeld het belang van ontbijten. Tegenwoordig doen veel mensen ook aan intermittent fasting waarbij je het ontbijt vaak overslaat. Het allerbelangrijkste is dat je goed naar je eigen lichaam luistert, elk mens is uniek. En maak je eigen keuze hierin. Geeft het ontbijt je energie of juist niet? Of wat als je eens iets anders ontbijt, voel je dan verschil? Of voelt het voor jou beter om juist niets te eten in de ochtend?

Wij gunnen je wat extra energie in de dag en wat meer rust in je hoofd! Inmiddels gaan al tientallen mensen je voor door ’s ochtends met Spark hun lichaam aan te zetten. Wil je dit ook eens proberen? Stuur ons een Whats App berichtje of mail naar info@sparksport.nl

Caroline & Mickey

× Stuur ons een WhatsApp