We zitten nu in de 4de week van deze bizarre tijd. Gisteren kreeg ik de vraag: Wat doet het met mij? Dat is een goede vraag. Ik sta er wel regelmatig bij stil. Ineens zit ik met mijn partner en 2 kinderen thuis. Naast Spark Sport ben ik ook moeder en ondersteunen wij de kinderen zo goed als mogelijk met hun onderwijs.

Na de persconferentie op die zondagavond 15 maart zaten Caroline en ik direct aan de telefoon. Wat gaan we doen met alle trainingen en onze dierbare leden die zo goed bezig waren/zijn? We hadden direct duidelijk, dat we op een of andere manier fysiek aanwezig moeten zijn in een training en door moeten gaan. Ondertussen had ik ook contact met diverse (buiten) sportclubs. Velen zagen geen andere oplossing dan te stoppen met hun trainingen. Alles in mij zei: “nee dat kan echt niet, dat is niet de oplossing voor Spark.” We hebben juíst de filosofie dat we onze leden helpen, coachen en goed begeleiden. Dan gaan we niet een filmpje sturen, succes ermee en dat is het dan…Dat gaat niemand structureel doen. Dat wordt halfbakken sporten en geen structuur. Terwijl je ritme en structuur in deze onzekere tijd zo belangrijk is. Ok dat was dus duidelijk, we moeten er “live” bij zijn.

Maandagochtend 16 maart om 8.00 uur zagen Caroline en ik elkaar bij de Spark Sport plek met telefoon, wifi, powerbank, statief en veel positieve energie. Ok we gaan online via een livestream de trainingen geven. Zo kan men vanuit huis, tuin, balkon of park meedoen aan de training die ze hij/zij normaal ook doet. We hadden een plan en de maandagochtend trainingen (direct 3 stuks) gingen goed. De techniek liet ons niet in de steek en ook de deelnemers waren enthousiast.

Rond 12.30 uur kwam ik super blij thuis. Manlief had de kinderen ingeregeld, schoolwerk kon gedaan worden aan de opruimde bureautjes en ik was opgelucht dat we deze ochtend in het park een stap hadden gemaakt. Maandagavond zou ik weer naar Utrecht komen om samen met Bastiaan en Caroline (op een binnenplek bij Hooghiemstra) de trainingen te regelen. Zo…wat was ik happy, helemaal fijn en het zou goed komen. Of was dit te mooi om waar te zijn… Thuis een gesprek en bewustwording dat de boodschap is THUIS BLIJVEN, THUIS WERKEN ook voor mij geldt… Oh dus het is eigenlijk echt niet de bedoeling dat ik 4 x per week naar mijn vertrouwde Spark Sport plek kan tuffen in mijn Spark autootje om daar met de coaches de online-trainingen te gaan regelen. Oké, jammer joh, dat is te makkelijk. Ik blijf omdenken, blijf flexibel ;-)! We moeten naar de constructie dat we alles zo moeten regelen dat iedere coach vanuit zijn/haar huis de trainingen kan geven. Wow….dat was een domper en een dip. Ik weet nog precies wat er allemaal door mijn hoofd ging: Dat gaat niet, hoe moet dat dan? Dat wordt niks. Wat stom dat mijn man dat zegt. Wat irritant want hij heeft gelijk….aaarggghhhhhh

Geef me even tijd. Ik moet dan altijd even denken, niets zeggen en weer denken. Ik word altijd nog rustiger, stiller van dit soort dingen maar dat wil niet zeggen dat ik geen stress heb….. ik spat namelijk bijna uit elkaar….. Goed na mijn eigen momentje, heb ik het helder. Nu moet ik Caroline bellen. We moeten over naar plan B.

Overleg met Caroline, overleg met Caroline en nog een keer overleg met Caroline…. ok we kunnen het! Direct overleg met het hele team en wauw iedereen wil heel graag meewerken. Meewerken aan het mogelijk maken om onze leden te blijven motiveren en te begeleiden en coachen op onze manier en onze filosofie.

Na de eerste week ongeveer aan het zoom videoscherm geplakt te hebben gezeten. Een hotline te hebben met Caroline en het team, hadden we wel 16 trainingen met in totaal 110 deelnemers gegeven. Wow, wat zijn ook onze leden flexibel en wat een gave en toffe energie. Wat is het gaaf om dat te zien en voelen. Letterlijk en figuurlijk maken we verbinding en zetten we steeds dat stapje extra, dat is wat onze kracht is en wat wij leuk vinden.
Ik ben zo enorm blij dat we samen met jullie fit kunnen blijven. We hebben er zelfs 4 trainingen bij kunnen zetten en wordt er zeer veel gebruik van gemaakt, echt top. Sommigen leden halen het nu om structureel 3 x per week te trainen, daar ben ik echt trots op.

Zoals Rutte zegt: “samen staan we sterk.” Bij Spark Sport voel ik dat ook steeds meer en beter.
Samen staan we sterk, samen blijven fit!

Ik ben trots op ons team en de leden.
Fitte groet, Mickey

× Stuur ons een WhatsApp