Mickey Pigeaud

Oprichter Spark Sport

Hockey, wielrennen, windsurfen, skiën. Je kunt me ervoor wakker maken.
Niet gek dus dat mijn studie sporttherapie werd. Gevolgd door een opleiding vitaliteitstherapie trouwens. Want bewegen doet iedereen goed, maar er is meer. Om de balans op orde te krijgen tellen ook je leefstijl, voeding plus mentale fitheid mee.

Spark Mickey

Sportfanaat

Het klopte niet

En dat heb ik aan den lijve ondervonden.
Ik werkte 7 jaar lang in een sportschool in Bilthoven, waar ik uiteindelijk de leiding kreeg.
Vaak als ik ’s avonds de deur van de sportschool sloot, dacht ik: Dit klopt niet. Mensen slepen zich in hun auto naar een sportzaal om vervolgens in een zaaltje vol zweetlucht een uurtje op apparaten te bewegen.
Logisch dat je dit vaak niet langer dan paar maanden volhoudt!
Ik zag steeds meer ‘slapende leden’, met verstoffende sportschoolabonnementen. Ooit gemotiveerd begonnen, maar al snel de (sport)handdoek in de ring gegooid.
En ik, ik keek aan het eind van de dag naar een kille ruimte. Met kille apparaten.

Spark Mickey

Buiten zijn!

Buitenlucht maakt gelukkig

In die jaren is het concept Spark geboren. Ik had gemerkt dat mensen blijer waren in de groepslessen, omdat er dan begeleiding en coaching is. Er is saamhorigheid en een commitment omdat je je bij een groep hebt ingeschreven. Het groepsproces, dáár moest ik iets mee.
Daarnaast leerde ik uit onderzoek dat mensen nóg gelukkiger worden van sporten in de buitenlucht. Die twee samenvoegen, dát was het voor mij. Ik had mijn ‘vonk’ weer gevonden.

Griftpark

Die gedachte werd uiteindelijk Spark Sport, waarmee ik in 2012 gestart ben.
Eindelijk weg van de apparaten en stinkende zaaltjes, naar Spark-lessen in de frisse buitenlucht, in eerste instantie in het Griftpark in Utrecht. En nu ook live online.
Bij Spark Sport gaan we voor persoonlijke aandacht als je beweegt, door te focussen op jouw lijf, de juiste houding en de juiste uitvoering van de bewegingen.

Spark Mickey

Fietsen!

Vuurtje

Ondertussen kun je me nog steeds wakker maken voor wielrennen, windsurfen, skiën… Soms gecombineerd, zoals in een olympische triathlon. En ik ben ook nieuwe uitdagingen aangegaan; ik ben inmiddels trotse moeder van twee.

Die ‘spark’ die raak ik niet meer kwijt!

Zie ik je buiten of online?

Mickey Pigeaud

 

Caroline Mönking

Ik ben altijd sportief geweest en geniet van buiten zijn. Hockey, skiën en later hardlopen. Qua opleiding ben ik communicatie gaan studeren. Ik heb diverse rollen vervuld en bij verschillende bedrijven gewerkt. En nadat ik een tijd als zelfstandige op een project had gezeten, merkte ik dat ik meer wilde dan alleen maar achter een computerscherm zitten. Al jaren trainde ik actief bij Spark Sport in het Griftpark en maakte ik voor Spark de nieuwsbrief en hielp ik Mickey af en toe met wat communicatie-dingen.

Sport, voeding, beweging, leefstijl: het had al jaren mijn interesse. In de rondgang wat ik naast mijn communicatiewerk wilde doen, kwam het training geven bij Spark Sport ook als optie voor. Maar…niet de juiste achtergrond/ papieren. Om hier meer gevoel bij te krijgen ben ik gestart met de opleiding Anatomie, Fysiologie & Bewegingsleer. En van het een kwam het ander. In november 2018 ben ik gestart met training geven.

Lichaamskracht

In al die jaren dat ik nu training geef en zelf ook nog actief de trainingen volg, merk ik wat lichaamskracht voor je doet. Je staat letterlijk & figuurlijk sterker. Het geeft je je zoveel energie en versterkt ook je mentale focus. In deze tijd dat alles ons zo makkelijk mogelijk wordt gemaakt, is structureel bewegen voor zoveel mensen een enorme uitdaging. Ik vind het echt een uitdaging om iedereen te enthousiasmeren, coachen naar structureel je onderhoud te doen voor je lichaam.

Griftpark & Online

In Corona-tijd hebben we direct onze trainingen online doorgezet via Zoom. Wel live want juist daar zit onze toegevoegde waarde. Te tof om te zien dat we nu zoveel meer mensen kunnen ondersteunen. Of je nu in Utrecht woont, Brabant of zelf in het buitenland.

Ik vind het super leuk om uitdagende en afwisselende trainingen te bedenken en het geeft me enorm veel energie om mensen voldaan te zien na een training.

Zie ik je buiten of online?

Caroline Mönking

 

× Stuur ons een WhatsApp