Mickey Pigeaud

Oprichter Spark Sport

Hockey, wielrennen, windsurfen, skiën. Je kunt me ervoor wakker maken.
Niet gek dus dat mijn studie sporttherapie werd. Gevolgd door een opleiding vitaliteitstherapie trouwens. Want bewegen doet iedereen goed, maar er is meer. Om de balans op orde te krijgen tellen ook je leefstijl, voeding plus mentale fitheid mee.

Spark Mickey

Sportfanaat

Het klopte niet

En dat heb ik aan den lijve ondervonden.
Ik werkte 7 jaar lang in een sportschool in Bilthoven, waar ik uiteindelijk de leiding kreeg.
Vaak als ik ’s avonds de deur van de sportschool sloot, dacht ik: Dit klopt niet. Mensen slepen zich in hun auto naar een sportzaal om vervolgens in een zaaltje vol zweetlucht een uurtje op apparaten te bewegen.
Logisch dat je dit vaak niet langer dan paar maanden volhoudt!
Ik zag steeds meer ‘slapende leden’, met verstoffende sportschoolabonnementen. Ooit gemotiveerd begonnen, maar al snel de (sport)handdoek in de ring gegooid.
En ik, ik keek aan het eind van de dag naar een kille ruimte. Met kille apparaten.

Spark Mickey

Buiten zijn!

Buitenlucht maakt gelukkig

In die jaren is het concept Spark geboren. Ik had gemerkt dat mensen blijer waren in de groepslessen, omdat er dan begeleiding en coaching is. Er is saamhorigheid en een commitment omdat je je bij een groep hebt ingeschreven. Het groepsproces, dáár moest ik iets mee.
Daarnaast leerde ik uit onderzoek dat mensen nóg gelukkiger worden van sporten in de buitenlucht. Die twee samenvoegen, dát was het voor mij. Ik had mijn ‘vonk’ weer gevonden.

Spark Mickey

Groen = energie!

Griftpark

Die gedachte werd uiteindelijk Spark Sport, waarmee ik in 2012 gestart ben.
Eindelijk weg van de apparaten en stinkende zaaltjes, naar Spark-lessen in de frisse buitenlucht, in eerste instantie in het Griftpark in Utrecht. En nu ook live online. 
Bij Spark Sport gaan we voor persoonlijke aandacht als je beweegt, door te focussen op jouw lijf, de juiste houding en de juiste uitvoering van de bewegingen.

Spark Mickey

Fietsen!

Vuurtje

Ondertussen kun je me nog steeds wakker maken voor hockey, wielrennen, windsurfen, skiën… Soms gecombineerd, zoals in een olympische triathlon. En ik ben ook nieuwe uitdagingen aangegaan; ik ben inmiddels trotse moeder van twee.

Die ‘spark’ die raak ik niet meer kwijt!

Zie ik je buiten of online?

Mickey Pigeaud

 

Mickey Pigeaud

Mickey Pigeaud

De drijvende kracht achter Spark Sport

× Stuur ons een WhatsApp