Als ik geen plan heb, doe ik eigenlijk maar wat. Mijn week begint het best wanneer ik zondagavond of maandagochtend rustig een kwartier tot half uur kan zitten met mijn agenda. Wat is er belangrijk deze week, wat kan wachten enz., welke afspraken staan er (half) in. Zowel zakelijk als privé.

Ik plan mijn sportmomenten in – niet met potlood – maar ook echt als een afspraak. 3x per week. Iedereen thuis weet dat ik er dan niet ben. En zorg ervoor dat deze afspraak echt door kan gaan. Ik heb twee kinderen, dus of mijn partner is thuis of ik regel een oppas. En zo doet mijn partner dat ook. De sportmomenten van de kinderen zijn toch ook het hele jaar door gepland dus waarom kan dat niet ook bij ons?

Ik train eigenlijk altijd met een maatje. We hebben de afspraak dat we altijd gaan, we geven elkaar geen ruimte om af te zeggen. Althans… soms ga ook ik de mist in. Dan denk je dat het toch beter uitkomt om niet te gaan. Maar oooohhh wat heb ik daarna een spijt, ik baal van mezelf, had prima kunnen gaan, want ach die ene zakelijke mail en dat telefoontje kon misschien toch ook wel even wachten… En moe? Je krijgt er zoveel energie van om juist wél te gaan! Voldoening, trots en het is super belangrijk voor lichaam én geest.

Kortom je hebt je plan gemaakt en wijk daar dan niet vanaf, dat kost alleen maar extra tijd en energie.

× Stuur ons een WhatsApp