Het weer is grijs en het lijkt te gaan regenen. Toch staat er deze maandagochtend weer een groepje enthousiaste 60-plussers klaar om te sporten. Coach Irene start enthousiast met de warming-up. Sinds de zomer van vorig jaar sporten 60-plussers in het Griftpark onder persoonlijke begeleiding bij Spark Sport.

Yasmin (65) traint vanaf augustus mee. In diverse sportscholen liep ze tegen beperkingen op. “Ik heb een kunstknie en linkerarm en schouder zijn gevoelig, waardoor ik moet oppassen met wat ik doe. Ik ben zo blij dat ik in de buitenlucht kan bewegen. Ik bouw kracht op, merk een groot verschil op mijn balans en stabiliteit. En ik durf weer te fietsen. Dat geeft me weer een enorm gevoel van vrijheid.”

Trainingen

De trainingen zijn professioneel, afwisselend en voor ieder niveau. Door de persoonlijke begeleiding ondersteunt de coach de deelnemers op ieder individuele uitdagingen. Tijdens de training wordt er gewerkt aan conditie, stabiliteit en mobiliteit. Daarbij doen we diverse spierversterkende oefeningen met eigen lichaamsgewicht en een Spark (gele ovale bal).

Altijd buiten sporten
Mickey Pigeaud, eigenaar van Spark Sport: “Bij ons zijn alle trainingen buiten. Juist door de buitenlucht krijgen mensen meer energie. Het heeft een positieve werking op lichaam en geest. Je komt je huis uit en je maakt contact. De trainingen zijn naast effectief ook gezellig, de onderlinge sfeer is goed en deelnemers stimuleren elkaar.”

Han (71) traint inmiddels ook een paar maanden mee. “Ik ervaar meer kracht, balans en controle. Ik merk dat met name als ik hardloop in het bos. In het voorjaar wil ik weer meer gaan wielrennen. Dan hoop ik eindelijk als eerste op de Ruiterberg boven te komen :). De groep is leuk gemixt, mannen en vrouwen. Iedereen heeft zijn eigen aandachtspunten waar de coach goed mee omgaat.”

 

 

× Stuur ons een WhatsApp