Wanneer ik in een gesprek over krachttraining begin, voel ik vaak weerstand of misschien is het onwetendheid. De persoon tegenover mij (vaak een 40-/50-plusser, tja dat zegt iets over mijn leeftijd ;-)) zegt schouderophalend “ik behoud mijn spieren door wandelen, fietsen en hardlopen.” En ja, het is super goed om dat óók te doen, maar deze activiteiten vallen onder “bewegen” en niet onder de “spier- en botversterkende oefeningen” waar de gezondheidsraad het ook over heeft.

Het verlies van onze spieren, als we ze niet flink gebruiken, gaat in een angstaanjagend tempo. Tussen ons 30ste en 50ste levensjaar verliezen we gemiddeld 1% per jaar van onze spieren en na ons 50ste wordt dit zelfs 3% per jaar.

En spierkracht heb je nodig voor eigenlijk alles! Echt niet alleen maar om die platte buik, sixpack of mooie billen te krijgen. Het is de basis voor je lijf; goed voor de gezondheid van hart- en bloedvaten, sterke spieren en meer kracht (dus minder kans op blessures), mooie lichaamshouding, snellere stofwisseling, fit gevoel, bescherming van de botten en positieve werking op de mentale gezondheid.

Dus ok, het is essentieel om te doen maar hoe en wanneer dan? Je wilt niet naar de sportschool aan apparaten hangen en om eerlijk te zijn is het trainen van spierkracht ook niet (altijd) leuk. Dus hoe krijg je het dan voor elkaar om dit wel te doen? Het moet dus laagdrempelig zijn, effectief, afwisselend en wel heel fijn als je persoonlijke aandacht krijgt.

De online tabata trainingen van Spark Sport zijn hier het antwoord op. Hier ligt de focus op het opbouwen van je spierkracht, balans en coördinatie. Of je nu jong, oud, dik, dun, sportief of nog nooit iets hebt gedaan. Het is voor iedereen!
De oefeningen zijn kort en afwisselend. En de training duurt maar 30 minuten. Dat is in te plannen toch? Het is al voorbij terwijl jij nog zit te scrollen door je social media 😉

Doe mee met onze online kracht challenge, wij zijn je stok achter de deur!
4 of 6 weken lang train je 3x per week, je kiest een training uit ons online rooster. Jij kiest de tijd die bij je past. Er staan 15 online trainingen per week in het rooster . Wij geven je live training die jij online, in je eigen omgeving, volgt. Onze coaches staan voor je klaar!

En na die weken voel jij verschil, dat weten we zeker! Jij hebt de eerste basis gelegd om krachttraining structureel te gaan doen!

Hieronder wat ervaringen van onze leden:

“De trainingen worden op een prettige manier live door de coach gegeven. Die corrigeert en ziet precies wat en hoe ik het doe. Daarbij komt ook de ademhalingstechniek aanbod. Iets wat ikzelf heel prettig vind, want ik realiseerde me dat ik vaak verkeerd ademde of mijn adem vasthield.”

“Het is laagdrempelig en zeer effectief. In korte tijd heb ik zoveel meer kracht opgebouwd.”

“3x per week volg ik de 7 uur training. Het opstaan is even lastig, maar het geeft mij veel energie, voel me fitter en ik bouw kracht op. Het is kort, krachtig en effectief.”

“Door de trainingen van Spark ben ik ook sterk voor wandelen, zwemmen, hiking, golfen, ik ben hier zooooo blij mee!”

Ja, ik doe mee >>

Ik begrijp ook als je nog twijfels of vragen hebt. En vooral over online… ondanks dat we inmiddels al 2 jaar zoomen en teamsen is online sporten voor velen nog echt een brug te ver. Wij komen graag met je in contact! Bel of stuur ons een WhatsApp op 06 – 18919031 of mail naar info@sparksport.nl.

Met fitte groet, Mickey

 

 

× Stuur ons een WhatsApp