In deze tijd van aangescherpte Corona maatregelen is het voor iedereen – en juist ook voor ouderen – zo belangrijk om te blijven bewegen. De Gemeente Utrecht moedigt dit ook aan en is bezig met diverse initiatieven zoals de beweegvriendelijke wijk in Utrecht Noordoost.

Als echte buiten “sportschool” waar bewust en effectief trainen centraal staat, is Spark Sport vorig jaar al gestart met speciale trainingen voor 60-plussers in het Griftpark.
2x in de week trainen zij samen met een professionele coach.

Yasmin (65): “Ik ben zo blij dat ik in de buitenlucht kan bewegen. Ik bouw kracht op, merk een groot verschil op mijn balans en stabiliteit. En ik durf weer te fietsen. Dat geeft me weer een enorm gevoel van vrijheid.”

Naar aanleiding van de recent verscherpte maatregelen kan alles nog steeds “Coronaproof” doorgaan. In kleine groepjes van 4 personen wordt voldoende afstand gehouden en wordt er veilig getraind. De buitenlucht geeft energie en is goed voor de motivatie. Naast de 60-plus doelgroep start Spark Sport ook met een training voor kwetsbare ouderen.

Mickey Pigeaud, oprichter Spark Sport: “Sport en bewegen draagt bij aan de kwaliteit van het leven en is een medicijn voor veel aandoeningen. Het kan preventief werken bij bijvoorbeeld hoge bloeddruk, diabetes en hart- en vaatziekten. Bij ouderen gaat na een periode van inactiviteit spiermassa nog sneller verloren en is het moeilijker dit weer op te bouwen wat kan leiden tot structurele problemen, zelfs met de alle dagelijkse handelingen zoals traplopen en boodschappen doen. Door structureel en effectief te bewegen kan je je kwaliteit van leven behouden, voel je je fit en vol energie.”

Lees meer informatie over de 60-plus trainingen. 

× Stuur ons een WhatsApp