Iedereen kent een stoplicht. De kleuren groen, oranje, rood.
Een introductie van het ‘Stoplicht principe’ tijdens de Spark Plus Bewust Bewegen workshop (met dank aan coach Irene) brengt Mickey op het idee om dit te integreren in onze Spark Sport trainingsmethode.

Wij kunnen als coach heel makkelijk zeggen..kom op… nog wat sneller, wat lager, wat meer, maar wij voelen niet wat jij voelt.
Hoe mooi is het dan om tijdens je training te voelen hoe en welke spiergroepen je traint en daarbij ook de stoplicht kleuren meeneemt. Groen is makkelijk, oranje nu moet je moeite doen, voelt niet comfortabel, dit is de trainingsprikkel. Rood is pijn, niet vol te houden en betekent stoppen!

Een voorbeeld. Neem een squat-oefening. Groen is dat luie instinct van ons, je doet de squat op 30 % van je kunnen. Het voelt fijn, lekker comfortabel, weinig fysieke prikkels, je weet dat je meer zou kunnen maar toch doe je het niet.

Ga met de squat oefening naar oranje, neem zelf regie, push jezelf steeds naar oranje. Hier komt de uitdaging. Blijf dan ook echt in oranje. Rood komt daarna, dan ben je te ver. Rood is niet vol te houden, niet duurzaam. Rood geeft pijn, komt niet ten goede van je houding en geeft blessures. Kortom vanaf nu is oranje je kleur en dit lukt alleen bij een goede focus, bewust bewegen. Het mooie is dat jij steeds fitter en beter wordt en de kleuren dus met jou mee bewegen.

Train in oranje en blijf dat steeds doen, wij dagen je uit!

“Trainen is een van de weinige bezigheden in onze samenleving waarbij je jezelf nog oefent in doorzetten. Goed trainen is een remedie tegen de shufflestand.”
(bron: Boek Volhard, Arie Boomsma)

 

 

× Stuur ons een WhatsApp