Na een weekend vol met wandelen, uitwaaien en zondagavond onder een kleedje omdat de regen tegen de ramen slaat, gaat die wekker op maandag ochtend voor mijn gevoel toch écht te vroeg. Na het succes van de vroege vogel challenge in oktober is de tabata op elke werkdag om 7:00u een vast onderdeel van het spark rooster. Super gaaf dat er veel animo voor is en ik op maandagochtend met een groep van deze vroege vogels de week zo mag beginnen.

Maar als de wekker gaat, voel ik me meer een uil met een oog nog dicht. Mijn vriend weet dit inmiddels en heeft (zo lief!) een kopje koffie voor me gezet. Ik snooze nog een keer en realiseer me dat ik er echt NU uit moet. De laatste keer kijk ik via onze app hoeveel deelnemers er zijn; zeven!

Na een half uurtje aan de slag vraag ik aan de deelnemers (en mezelf natuurlijk ook) wat is het verschil met een half uurtje geleden? En hoe voelt je lijf? Het gevoel van de uil die nog half sliep is veranderd naar een wakker en ‘aan’ gevoel. Met een jaloerse blik kijk ik naar mijn collega omdat ik weet dat zij naast een training ook al een meditatie heeft gedaan. Daarnaast realiseer ik me dat passende en haalbare doelen ten aanzien van bewegen zo veel fijner zijn. Dus die meditatie doe ik op een ander moment van de dag.

Ik zal zeker geen paradijsvogel in de ochtend worden, maar wat is dit een fijn gevoel.  Een half uur aandacht voor bewegen, voor de deelnemers, voelt als een geslaagde challenge voor mij bij aanvang van deze week. Op naar volgende week!

Met fitte groet, Irene

Doe je ook mee? Elke werkdag van is er van 7:00-7:30 uur een (online) tabata training. Stuur een Whastapp/ bericht naar 06- 18 91 90 31. Ook starten we op 9 december Spark Plus. Een nieuw (online) jaarprogramma waarin we aan de slag gaan met positieve gezondheid. Hier komt onder andere ook het stellen van passende en vooral haalbare doelen terug. Wil jij hier mee aan de slag? Lees hier meer >>

 

 

× Stuur ons een WhatsApp