Maandagochtend… de wekker gaat. Ik geniet nog een beetje na van het weekend vol met leuke bezigheden. Ik open langzaam mijn ogen en realiseer me dat het geluid wat ik hoor de regen is op het dakraam. Hmmm, dat voorspelt qua weer niet veel goeds voor deze ochtend. De buienradar wordt tijdens mijn ontbijt meermaals bestudeerd. Het kledingplan wordt veel laagjes met regenkleding als buitenste laag. De letters van het woord COACH priemen in m’n zichtveld als ik op de fiets spring. Hup tussen de schoolgaande kinderen, ouders en ander woon-werk verkeer baan ik me een weg richting het Griftpark.

Coach! Ja vanmorgen mag ik weer coachen. Hoeveel mensen komen er? Hoe staat de wind? Hoe is de zon? Heb ik genoeg matjes, ballen & sparks bij me? Toch nog een laatste keer Fitmanager checken. Oh de wind en regen zijn wel erg heftig vandaag…..Mijn hersenpan maakt in korte tijd een acceleratie in frequentie van gedachten.

De felgekleurde sportkleding van de deelnemers contrasteert lekker tegen de grijze lucht. De eerste groep is bezig. Gaat het goed? Kan iedereen mee? Is die rug wel recht? Borst mooi op? Gaat het te snel of te langzaam? Er gaat een jasje uit, dat is een goed teken. De tweede groep gaat net zo fanatiek van start als de eerste. Door de regenbui verschijnt een zonnestraal waardoor er een  regenboog ontstaat. De krulling van de boog zorgt ook voor een krulling van mijn mondhoeken. Wat een geluk! Bij de derde groep is na de warming up, de uitnodiging om een ronde op flink tempo te lopen. Op eigen initiatief zet één van de 60+ deelnemers aan om een stukje te joggen, want “ik denk dat ik dat nu wel kan”. Ze is inmiddels een paar maanden aan het trainen, ervaart meer kracht, meer stabiliteit en een beter evenwicht. De regen en kou is al snel vergeten, want dit zijn dé topmomenten voor een coach. Plezier, een glimlach, een fysieke verbetering maar ook vertrouwen, plezier en speelsheid ervaren in het lijf. Ik denk weer aan de letters op mijn jas. Naast coach staat er natuurlijk ook SPARK op mijn jas. En die deelneemster liet me meegenieten van haar Spark die ochtend!

De groepen zijn klaar, ik ben doorweekt, m’n schoenen zijn nat, m’n voeten zijn koud. Snel terug op de fiets naar huis. Ik hang mijn blauwe jas uit boven de verwarming en de coach stapt met een glimlach onder een warme douche.

Irene

 

× Stuur ons een WhatsApp