Door Gonny

Geplande afspraken zijn geen probleem, zodra ik klik op bevestigen weet ik dat ik zal gaan. Maar zelf een paar keer per week op je matje gaan staan; thuis of op vakantie, zonder de coachende stem van een Mickey, Caroline of een van de andere Spark tijgers, dat vind ik ingewikkeld. Maar goed.. nog ingewikkelder vond ik het om niets te doen die drie weken in zonnig Portugal en dus downloadde ik minstens 10 verschillende Tabata apps om er na flink wat research weer 8 te verwijderen en nam mijn sportbroek en gympen mee in de koffer. En zo belandde ik de eerste ochtend op een provisorisch matje op de houten vlonders voor ons zwembadje. Het lijstje van Spark- oefeningen-te-doen-op-vakantie, een van de twee Tabata app’s en een lekker muzieklijstje paraat om aan de slag te gaan. En het werkte. Ik begon met de warming up sequence die we allemaal wel kennen, inclusief het vliegtuig. Zo op een been balancerend uitkijkend over Portugese heuvels bleek voor herhaling vatbaar. Want minstens vijf dagen per week van mijn drie weekse vakantie sta ik op de dezelfde plek en geniet van het uitzicht en van mijn lijf die niet inboet op kracht en nog belangrijker; energie. De oefeningen ‘s morgens hebben een eigen stijl gekregen. Het is een mengsel geworden van ademhaling, Spark, Yoga, mindfulness en meditatie. De ene keer wat meer van het een dan het ander en na veel wijntjes de avond ervoor juist wat meer Spark of Yoga, net wat in het moment goed voelt. En ja, ook het joggen op de plaats; waar ik dus een enorme hekel aan heb, is van de partij maar ook bruggetjes doen met jongste.

Jongste heeft haar hardloop outfit meegenomen aangestoken door haar eerste Spark junior hardloop training en heeft zowaar uit eigen beweging een aantal keren in volledig tenue allerlei oefeningen mee gedaan, tot dat ze het zat was om daarna het zwembad in te springen.

Na 25 jaar yoga, klimmen, hardlopen is het me eindelijk gelukt, in ieder geval deze vakantie, een eigen practice op te bouwen. Eerlijk is eerlijk; na 1,5 jaar ziekbed was de motivatie nu echt wel sterker dan ooit tevoren. Nog een paar dagen en dan weer naar huis. Ik heb al weer doorgeklikt op Fitmanager tot eind september, inclusief de eerste kick box les in September op maandag avond. Samen met jullie zweten en zwoegen, ik heb er nu al zin in!

× Stuur ons een WhatsApp